Privacybeleid


Twinkels respecteert de privacy van alle gebruikers van deze site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Ik gebruik je gegevens om bestellingen te verwerken. Voor het overige zal ik deze gegevens uitsluitend gebruiken met je toestemming.

Gegevensgebruik

Twinkelins gebruikt de verzamelde gegevens om haar klanten de volgende diensten te leveren:

  • Als je een product of dienst koopt, heb ik je voor- en achternaam, adresgegevens, e-mailadres, telefoonnummer en eventuele bedrijfsnaam nodig om een factuur te maken, bestelling te bevestigen, uit te voeren en contact met je op te nemen over het verdere verloop;
  • Voor de betaling van je bestelling zijn je naam en betaalgegevens nodig;
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door het plaatsen van een bestelling, in correspondentie en telefonisch;
  • Na een bestelling ontvang je een e-mail met de vraag of je een review wilt schrijven. Voor het versturen van de e-mail zijn je naam en e-mailadres nodig;
  • Voor het adverteren op sociale media maak ik gebruik van de gegevens (land, geslacht, leeftijd) die over jou bekend zijn bij het betreffende sociale media kanaal. Deze gegevens helpen mij om de advertentie te laten zien aan die personen voor wie mijn producten interessant zijn. Deze gegevens zijn algemeen en niet terug te leiden tot jou als persoon;
  • Voor deelname aan een Webinar heb ik je naam, e-mail- en IP-adres nodig;
  • Voor contact via e-mail heb ik je naam en e-mailadres nodig;
  • Voor contact via Facebook Messenger heb ik je (gebruikers)naam van Facebook nodig;
  • Voor contact via Instagram chat heb ik je naam van Instagram nodig.

Samenwerking met derde partijen

In samenwerkingen met derde partijen wordt onderscheid gemaakt tussen partijen die gegevens verwerken, waarbij afspraken zijn vastgelegd in een verwerkingsovereenkomst, en partijen die zelf verantwoordelijk zijn voor het verwerken van gegevens.

Twinkelins werkt samen met de volgende verwerkende partijen:

  • Hostnet – voor hosting van de website en e-mail;
  • Anti-spam plug-in – voor het beveiligen van de website;
  • Google Analytics en Google Search Console – voor het analyseren en verbeteren van mijn website;
  • PostNL / DHL – voor het verzenden van bestellingen;
  • MailChimp – voor het verzenden van een nieuwsbrief;
  • Vodafone – voor telefonisch contact.

Bovenstaande derde partijen hebben de benodigde beveiligingstechnieken toegepast en het is hen op grond van de verwerkingsovereenkomst verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derden tenzij zij hier op grond van een wettelijk voorschrift toe gehouden zijn.

Twinkelins werkt samen met de volgende partijen die zelf verwerkingsverantwoordelijk zijn:

  • Webinargeek – voor het hosten van Webinars;
  • Facebook en Instagram – voor adverteren;
  • Mollie – voor het ontvangen en verwerken van betalingen;
  • Knab – voor het ontvangen van betalingen

Twinkelins verwerkt ook persoonsgegevens indien dit wettelijk verplicht is, zoals gegevens voor de belastingaangifte.

Cookies

Twinkelins gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorg ik er onder andere voor dat je bij een bezoek aan de website niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de website dus een stuk prettiger.

Wat is een cookie?
Een cookie is een klein tekstbestand dat, bij je bezoek aan een website, naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen.

De verschillende typen cookies
Deze website maakt gebruik van permanente en sessie cookies.

Permanente cookies: hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de website navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser.

Sessie cookies: met behulp van een sessie cookie kan ik zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Ik kan daardoor de website zo goed mogelijk aanpassen aan de behoeften van bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit.

Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies?
Twinkelins plaatst cookies om de volgende redenen:

  • Cookie keuze (functioneel): Onthouden of je toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies;
  • Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt, hoe je de website hebt gevonden en geven hier door middel van rapportages inzicht in. De informatie wordt geanonimiseerd verzonden, doordat het laatste gedeelte van het IP adres wordt verwijderd voordat dit opgeslagen wordt;
  • Sociale media (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om sociale media pagina’s te ‘liken’. Deze button werkt door middel van code die van het sociale media kanaal zelf afkomstig is.

Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen?
Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Je kan je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kan je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden bij de instellingen en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Twinkelins verkoopt je gegevens niet
Twinkelins zal je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling. Ook zijn de door mij ingeschakelde derden verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren.

Bewaren van persoonlijke gegevens
Gegevens verstrekt ten behoeve van het leveren van een product of ten behoeve van winacties worden maximaal zeven jaar bewaard ten behoefte van de belastingaangifte. Correspondentie bewaar ik maximaal 3 jaar voor naslag.

Jouw gegevens inzien
Je hebt altijd het recht om de door Twinkelins opgeslagen persoonlijke gegevens op te vragen, te corrigeren en/of te laten verwijderen. Stuur hiervoor een email met je verzoek naar info@twinkelins.nl. Via deze mail kun je ook contact opnemen als je bezwaar wil maken tegen de verwerking van je persoonlijke gegevens.

Autoriteit Persoonsgegevens
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt toezicht op de naleving van de privacywetgeving. Heb je een klacht over het gebruik van je persoonlijke gegevens door Twinkelins en kom je er met mij niet uit? Dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Datalek melding
Twinkelins is verplicht om bij datalekken melding te maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Een datalek is een beveiligingsincident waarbij er sprake is van toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens zonder dat dit de bedoeling is. Bij een datalek moeten persoonsgegevens verloren zijn gegaan of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens moet niet uit te sluiten zijn. In het geval van een dergelijke datalek zal ik mijn klanten hiervan ook op de hoogte stellen door middel van een e-mail.

Contactgegevens

Twinkelins heeft te allen tijde het recht dit privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vind je echter altijd de meest recente versie. Voor vragen, opmerkingen of andere zaken kan je een e-mail sturen naar info@twinkelins.nl of door middel van het contactformulier.

Dit privacybeleid is voor het laatst bijgewerkt op 15-06-2021.

Winkelwagen